Conferinte!

Grupe de Lucru!

Cursuri-Prezentari teme apicole!

Tip I- Regine Buckfast economice sau pentru productie


Datorita  cererii intense pentru astfel de regine , ma vad nevoit, desi am anuntat in nenumarate randuri ca renunt la comercializarea acestui tip de regine, sa redeschid lista programarilor.
Aceste regine provin din mame Buckfast (vezi regine Tip 3), care au fost imperecheate natural la liber.Imperecherea reginelor este poliandrica(imperechere cu mai multi trantori,8-10-12 buc,trebuie sa ne eliberam de eroarea stiintifica a literaturii vechi-vezi Cristea, ca imperecherea are loc cu un singur trantor), si se intampla asa pentru ca acest mare organism sa comporte o mare varietate si adaptabilitate in mediul sau. Orice familie este formata din subfamilii(surori vitrege-mama comuna, tati diferiti ), si supra familii (surori bune sau supersurori-mama si tata comuni), ceea ce conduce la o varietate genica formidabila.De aceea as dorii sa se inteleaga bine ca aceste regine Buckfast niciodata nu pot face obiectul unor cresterii, multiplicarii, oricat de bune ar fii rezultatele ei(vezi mai multe detalii pe sectiunea –Reproducere regine). Desi zona unde are loc imperecherea este una retrasa si cu o incarcatura mare de trantori Buckfast , deci incidenta de imperechere cu materialul scontat este mare, totusi nu ofera o siguranta a puritatii acestui act.
Perioada de livrare –iunie –august
Termen si modalitate de livrare-vezi sectiunea livrare

 

Mai jos sunt prezentate liniile de mama din care puteti solicita acest Tip de regina. Pentru a putea vedea mai multe detalii despre aceste linii de mama puteti accesa pedigree.

Linii regina

Capete linii 2016

Scala de evaluare este de 1la 6,unde 6=performanta maxima,5=foarte bun,4=bun,3= mediu,2=slab,1=foarte slab.