Regine Buckfast Reproducatoare Tip 3

Clasa A

Clasa B
Aceste regine urmeaza aceeasi procedura de selectie ca si reginele descriese la Tipul 2 ,doar ca din cele 150-200 regine care intra in familiile de productie,la momentul finalizarii punctajului,sunt retinute doar 10-12 regine.
Reginele sunt reintrodu-se in “gradinite sau crese”,cum zicem noi,pentru o cat mai buna prezervare a vitalitatii si sunt reproduse din acestea 30-40 de fice din fiecare regina, care sunt imperecheate cu doua/trei linii familii surori tata.
Fac o specificatie aici: nu putem evalua un grup de surori fara ca familia tata sa nu fie comuna,astfel rezultatele sunt aleatorii si extrem de arbitrare, o evaluare corecta presupune raportarea la o baza genica omogena. Asadar numim regina Buckfast reproducatoare , matca care are o ascendenta cunoscuta ,atat pe linie de mama cat si pe linie de tata de cel putin patru generatii (existenta pedigree-ului pe ambele linii parentale) sa confirme in productie cel putin un an si apoi sa aibe capacitatea sa imprime in desecendenta calitatiile sale(caracter dominant).
Reginele Buckfast reproducatoare tip 3 se adreseaza apicultorilor profesionisti.
Perioada de livrare-discutii prealabile
Pret -Clasa A-400 euro
-Clasa B -300 euro
Pentru a se preintampina acidentele legate de neacceptarea matcii, ea se va putea ridica impreuna cu materialul biologic aferent.