TIP 2. 1- Regine Buckfast inseminate instrumental din anul in curs
2.2-Regine Buckfast inseminate instrumental preselectate


TIP 2 .1 Regine Buckfast inseminate instrumental.


Aceste regine provin din mame reproducatoare Buckfast, imperecheate cu  familii surori tata, imperecherea fiind controlata si dirijata  100%, prin tehnica de inseminare instrumentala , realizata in laboratorul nostru (vezi sectiunea-Insemincare instrumentala). Aceste regine  intrucat sunt narcozate de doua ori cu Co2 si inseminarea are loc sub anestezie ,feromonizarea este produsa mai greu, de aceea ele necesita o mai indelungata sedere in nucleu,(minim 6 saptamani).
Perioada de livrare-intrucat  noi avem doua sesiuni de inseminari ,in functie de programarea din primavara ,aceste regine se ridica la sfarsitul lui iulie sau sfarsitul lui august.

Pret- 120 euro buc
La cerere regina este insotita de Pedigree , indici de ameliorare, descrierea liniei si alte evidente  tinute in procesul reproduceri.

 

                            Tip2.2 Regine Buckfast inseminate instrumental preselectate.

Aceste regine provin din mame reproducatoare imperecheate cu  familii surori tata, imperecherea fiind controlata si dirijata  100%, prin tehnica de inseminare instrumentala ,realizata in laboratorul nostru (vezi sectiunea-Insemincare instrumentala). Dupa inseminare isi petrec timpul intr-o unitate biologica de marime medie,pana in toamna,unde se inregistreaza indicatori legati de: cantitatea de albina, cantitatea de hrana, vitalitatea albinei.
In primavara are loc din nou o masurare a acestor indicatori si cele mai bune 150-200 regine , din 360-400 nuclei de iernare ,sunt introduse in familile de productie.Pe parcursul unui sezon sunt aici monitorizate pe baza criterilor commune de selectie ,potrivit cu managementul de crestere, reproducere si ameliorare a Comunitatii Buckfast. (vezi detalii la sectiunea –Descrierea liniilor).
Aceasta tehnica si procedura de selectie este preluata de la unul dintre cei mai buni amelioratori din Comunitatea Buckfast si din lume , domunul Paul Jungles, din Luxemburg.
Acestea au calitatea de regine Buckfast F0 ,pot devenii reproducatoare si se adreseaza apicultorilor semiprofesionisti, care stapanesc tehnica cresterii artificiale a matcilor si care doresc sa lucreze cu un material certificat si elaborat dupa cele mai riguroase criterii si practici stiintifice.
Reginele Buckfast tip 2.2. se comercializeaza in luna aprilie ,inceput de mai / august, intrucat se ridica din familii normale.
Pret 150 euro

 

Nota –ambele tipuri de regine Buckfast, beneficiaza de post garantie,si suntem intresati de feed-back-ul evolutiei acestor regine , date  fenotipice care ne ajuta in evaluarea liniilor de provenienta.