Conferinte!

Grupe de Lucru!

Cursuri-Prezentari teme apicole!

TIP 2. 1- Regine Buckfast inseminate instrumental din anul in curs
2.2-Regine Buckfast inseminate instrumental preselectate


TIP 2 .1 Regine Buckfast inseminate instrumental.


Aceste regine provin din mame Buckfast, imperecheate cu  familii surori tata, imperecherea fiind controlata si dirijata  100%, prin tehnica de inseminare instrumentala , realizata in laboratorul nostru (vezi sectiunea-Insemincare instrumentala). Aceste regine  intrucat sunt narcozate de doua ori cu Co2 si inseminarea are loc sub anestezie ,feromonizarea este produsa mai greu, de aceea ele necesita o mai indelungata sedere in nucleu,(minim 6 saptamani).
Perioada de livrare-intrucat  noi avem doua sesiuni de inseminari ,in functie de programarea din primavara ,aceste regine se ridica la sfarsitul lui iulie sau sfarsitul lui august.

 

La cerere regina este insotita de Pedigree , indici de ameliorare, descrierea liniei si alte evidente  tinute in procesul reproduceri.

   Programul de inseminari 2016
Pentru sezonul apicol 2016 va punem la dispozitie  regine inseminate instrumental din urmatorul program de selectie si reproducere.
Datorita  regimului special  a acestor regine,in primele saptamani de viata si conjugat cu programul nostru de inseminari(mijlocul lui iunie si sfarsitul lui iulie),aceste regine sunt disponibile doar la sfarsitul luni iulie respectiv sfarsitul lui august.

 

Linii regina

Capete linii 2016

 

 

Scala de evaluare este de 1la 6,unde 6=performanta maxima,5=foarte bun,4=bun,3= mediu,2=slab,1=foarte slab.

Linii de tata

Combinatiile propuse SEZON 2016

 

    Tip2.2 Regine Buckfast inseminate instrumental preselectate.

Aceste regine provin din mame imperecheate cu  familii surori tata, imperecherea fiind controlata si dirijata  100%, prin tehnica de inseminare instrumentala ,realizata in laboratorul nostru (vezi sectiunea-Insemincare instrumentala). Dupa inseminare isi petrec timpul intr-o unitate biologica de marime medie,pana in toamna,unde se inregistreaza indicatori legati de: cantitatea de albina, cantitatea de hrana, vitalitatea albinei.
In primavara are loc din nou o masurare a acestor indicatori si cele mai bune 150-200 regine , din 360-400 nuclei de iernare ,sunt introduse in familile de productie.Pe parcursul unui sezon sunt aici monitorizate pe baza criterilor commune de selectie ,potrivit cu managementul de crestere, reproducere si ameliorare a Comunitatii Buckfast. (vezi detalii la sectiunea –Criterii de Selectie).
Aceasta tehnica si procedura de selectie este preluata de la unul dintre cei mai buni amelioratori din Comunitatea Buckfast , domunul Paul Jungles, din Luxemburg.
Acestea au calitatea de regine Buckfast F0 ,pot devenii si se adreseaza apicultorilor semiprofesionisti, care stapanesc tehnica cresterii artificiale a matcilor si care doresc sa lucreze cu un material certificat si elaborat dupa cele mai riguroase criterii si practici stiintifice.
Reginele Buckfast tip 2.2. se comercializeaza in luna aprilie ,inceput de mai / august, intrucat se ridica din familii normale.

Avand in vedere ca acest Tip de Regine au un an va rugam sa consultati pagina corespunzatoare anului respectiv.

Puteti consulta si identifica (aici pedigree) combinatiile dorite.

 

Nota –ambele tipuri de regine Buckfast, beneficiaza de post garantie,si suntem intresati de feedback-ul evolutiei acestor regine , date  fenotipice care ne ajuta in evaluarea liniilor de provenienta.

In acest scop toti cei care au achizitionat material biologic de la noi sunt rugati sa complecteze formularul.